Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- EDF
Στους επικεφαλής της μεγαλειώδους πορείας των ΑμεΑ στη Μαδρίτη ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στους επικεφαλής της μεγαλειώδους πορείας διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία στη Μαδρίτη της Ισπανίας τέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ατόμων με Αναπηρία (IDA).

Ο κ. Βαρδακαστάνης απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους ανέφερε ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση μετατρέπεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευθύνη φέρουν απολύτως οι ηγεσίες των κρατών μελών και της ΕΕ. Σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας συνιστούν άμεση παραβίαση και κακοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Δήλωσε δε μπροστά σε ένα πλήθος άνω των 50.000 ατόμων που είχαν έρθει από όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν: 

Το ισπανικό αναπηρικό κίνημα δεν είναι μόνο του σε αυτή την προσπάθεια. Το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα το στηρίζει, όπως στηρίζει και τους αγώνες των Ελλήνων, Πορτογάλων, Ολλανδών με αναπηρία, όλων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ και στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook.

Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.