Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- EOKE
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με 3 γνωμοδοτήσεις στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Με 3 γνωμοδοτήσεις συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ, ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3, που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Οι γνωμοδοτήσεις:

Γεωπολιτικός αντίκτυπος της ενεργειακής μετάβασης: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδείξει την ενεργειακή μετάβαση ως βασική στρατηγική προτεραιότητα της ΕΕ, για την επίτευξη τόσο των στόχων EuropeanGreenDeal όσο και της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού

Ταμείο για την κλιματική προσαρμογή που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Οι καταστροφές σε Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι πλέον συχνό φαινόμενο και η ΕΕ πρέπει να δράσει τώρα.

Αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και της ανθεκτικότητας της ΕΕ- προκλήσεις από οικονομική και κοινωνική προοπτική: Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό νήμα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να δράσουν τώρα για να προστατεύσουν τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τη δημοκρατία μας. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/572nd-plenary-session-21-22-september-2022/opinions Τα έγγραφα (αγγλικά- γαλλικά)

Στην Ολομέλεια παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης οι: Ivan Bartoš, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος ΕΕ, David Clarinval, αναπληρωτής πρωθυπουργός Βελγίου, Isabelle Schömann (ETUC), Véronique Willems,(SMEunited), Guy Rider(ILO).

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.