Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- EOKE
Στη Λέσβο ΕΟΚΕ, Ι. Βαρδακαστάνης για τους πρόσφυγες με αναπηρία

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.με.Α. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, εκπρόσωπο της Ελλάδας, μέλος του προεδρείου της ομάδας ΙΙΙ και μόνιμο μέλος της ομάδας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΟΚΕ, καθώς και την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Catherine Naughton, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου επίσκεψη στη Λέσβο, για να ενημερωθούν για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και ειδικότερα οι πρόσφυγες με αναπηρία.

Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ Σταύρου Μυρογιάννη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Λέσβου Γιώργου Αλεξίου, όπου αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στις δράσεις του Δήμου Λέσβου, σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, μέλη της τοπικής κοινωνίας και πρόσφυγες. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και ακολούθως επισκέφτηκε το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «ΚΥΨΕΛΗ». Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων  «Καρά Τεπέ» και «ΠΙΚΠΑ», και είχαν συνεργασία με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.