Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Λύση εδώ και τώρα για τα άτομα με αναπηρία που απορρίπτει η εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμων!

Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και μεγάλη αγανάκτηση από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχει εισπράξει η ΕΣΑμεΑ, καθώς αν και δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων, δεν μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου, διότι δεν μπορεί να επαληθευτεί στην σχετική πλατφόρμα η πληρωμή τελών κυκλοφορίας του οχήματός τους, λόγω της απαλλαγής που έχουν, με αποτέλεσμα να τους απορρίπτει το σύστημα.

Για το λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επείγουσα ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, και Θ. Σκυλακάκη, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την επιδότηση καυσίμων στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Το ίδιο πρόβλημα με την απόρριψη της αίτησης στην σχετική πλατφόρμα αντιμετωπίζουν και τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος κίνησης.
Επίσης στην ΕΣΑμεΑ έχει καταγγελθεί ότι στη σχετική πλατφόρμα κατά την απόρριψη της αίτησης σε όσους έχουν απαλλαγή τελών κυκλοφορίας, ζητείται βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από τις ΔΟΥ της χώρας. Η γραφειοκρατία καλά κρατεί: όταν σχεδιάζονται αυτά τα μέτρα, πρέπει να υπολογίζεται και η ταλαιπωρία που δημιουργείται στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους.
Η ΕΣΑμεΑ ζητά την επείγουσα παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών για την άμεση επίλυση του προβλήματος για την διευκόλυνση της πιο ευάλωτης ομάδας της χώρας στην πρόσβασή της στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.