Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Γαλάζια οικονομία αλλά και πολλές συναντήσεις για τον Ι. Βαρδακαστάνη στην Κρήτη

Με πολλές συναντήσεις θα είναι διανθισμένο το πρόγραμμα του ταξιδιού του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη στην Κρήτη, με αφορμή τη συνεδρίαση στα Χανιά της Euromed Follow-Up Committee (Επιτροπή Παρακολούθησης της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας της Κοινωνίας των πολιτών) της ΕΟΚΕ, στην οποία προεδρεύει.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 10.00.

Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη, στην έναρξη θα χαιρετήσουν και οι κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης, πρόεδρος του Τομέα Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων και Almotaz Abadi, αν. γενικός γραμματέας για το νερό, το περιβάλλον και τη γαλάζια οικονομία της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Η επιτροπή παρακολούθησης της Euromed συντονίζει τις σχέσεις της ΕΟΚΕ με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στη νότια γειτονιά της ΕΕ. Παρέχει σε αυτές τις οργανώσεις έναν χώρο για να συναντηθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στον πολιτικό διάλογο. Η συνεδρίαση της Επιτροπής στα Χανιά είναι αφιερωμένη στη «Γαλάζια οικονομία στην ευρωμεσογειακή περιοχή», ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για την περιοχή της Μεσογείου. Η γαλάζια οικονομία έχει υψηλές δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ κάθε αρνητικός αντίκτυπος στο κλίμα και τη βιοποικιλότητα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Οι ψηφιακές και οι πράσινες τεχνολογίες είναι βασικές για τη στήριξη μιας βιώσιμης ανάκαμψης προς όφελος των περιφερειών και των χωρών και στις δύο ακτές της Μεσογείου.

Εντωμεταξύ την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μμ ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει συνάντηση με το ΔΣ της ΠΟΜΑμεΑ Κρήτης. Ενώ την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 11.00 θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, από κοινού με τον κ. Δημητριάδη, και στις 19.00 με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκη.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.