Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με Πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή και υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο

Σχετικά με την ένταξη μαθημάτων για τη φυσική και ηλεκτρονική προσβασιμότητα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, πραγματοποίησε συνάντηση στο Πολυτεχνείο με τον πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Βαρδακαστάνης επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα οι μηχανικοί δεν έχουν γνώση ούτε των αναγκών των ατόμων με αναπηρία ούτε των προδιαγραφών προσβασιμότητας σε κανένα πεδίο, διότι στα προγράμματα σπουδών τους δεν περιλαμβάνονται σχετικά μαθήματα. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί απόλυτα αναγκαία τη συμπερίληψη σχετικών μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών όλων των σχολών και τμημάτων των μηχανικών που σχετίζονται με το φυσικό, δομημένο και ψηφιακό περιβάλλον.: «Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει πρωτοστατήσει πολλές φορές σε σημαντικές πρωτοβουλίες, ελπίζουμε αυτό να πράξει για ακόμη μια φορά εντάσσοντας τη διάσταση της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών όλων των ειδικοτήτων. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την πολύχρονη δράση της σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, θα είναι στο πλευρό σας στην προσπάθεια αυτή», τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Ο υφυπουργός υποστήριξε τη θέση της ΕΣΑμεΑ και αναφέρθηκε στη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ίδια άτομα με αναπηρία ως προς την ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Μπουντουβής από την πλευρά του παρουσίασε το έργο του Πολυτεχνείου μέσω κάποιων θεματικών που διδάσκονται στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, που αφορά σε επιμέρους θέματα των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα επισήμανε ότι στο ΕΜΠ γίνονται προσπάθειες ώστε να καταστούν οι υποδομές του προσβάσιμες στους φοιτητές με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της ΕΣΑμεΑ και του Πολυτεχνείου.

Τι ισχύει σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε στη συνάντηση η ΕΣΑμεΑ

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.