Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- IDA
Ο Ι. Βαρδακαστάνης στη Νέα Υόρκη, στην 8η Σύνοδο Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα είναι στη Νέα Υόρκη, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ (EDF). Στη Νέα Υόρκη χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος: ο κ. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην 8η Σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Ένταξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ατζέντα για την Ανάπτυξη μετά το 2015». Το συνέδριο θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες συναντήσεις και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας παράλληλης εκδήλωσης που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το EDF. Το EDF και τα μέλη του θα είναι στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό διεθνή διάλογο σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Οι επίσημες συναντήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το UN Web TV

Η παράλληλη εκδήλωση της ΕΕ και του EDF θα πραγματοποιηθεί αύριο 9 Ιουνίου  στις 9 Ιουνίου στις 13.15 έως 14.30 (ώρα Νέας Υόρκης) στην έδρα του ΟΗΕ, αίθουσα συνεδρίων 12 (20.15 ώρα Ελλάδας). Έχει τίτλο «Ετοιμότητα και αντίδραση χωρίς αποκλεισμούς: από το Sendai και πέρα». Στην παράλληλη εκδήλωση θα προεδρεύει ο κ. Βαρδακαστάνης. Αυτή η παράλληλη εκδήλωση έχει ως στόχο να προσφέρει μια επισκόπηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών της στον τομέα της μείωσης του κινδύνου καταστροφών χωρίς αποκλεισμούς, από πολιτική σκοπιά. Θα δοθούν παραδείγματα πρακτικών εργαλείων και παρεμβάσεων στον τομέα. Θα επισημανθεί ο ρόλος των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική, όσο και στην εφαρμογή.

Σήμερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον μόνιμο αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη της Νέας Ζηλανδίας, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σουηδίας και την μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ της Αυστραλίας. Το βράδυ θα παρατεθεί δεξίωση από την αντιπροσωπία της Αυστραλίας και της IDA (Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία). 

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει επίσημη συνάντηση με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ. 

Θα ακολουθήσουν καθημερινές ενημερώσεις. 

Όλες οι εξελίξεις της 8ης Συνόδου στο twitter: ακολουθήστε το EDF @MyEDF και το hashtag #COSP2015.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.