Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Στίγμα radio 97,6

Συνέντευξη του Ι. Βαρδακαστάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό Στίγμα radio 97,6 και δημοσίευση τμήματος της συνέντευξης στο site του ρ/κου σταθμού με τίτλο :  Γιάννης Βαρδακαστάνης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία)

Η δημοσίευση της συνέντευξης :

«Έχοντας πλήρη γνώση και αντίληψη για το τι συμβαίνει σήμερα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δέχτηκα να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΝ.ΑΛ, για να συμβάλλω στην ενδυνάμωση της δημοκρατικής παράταξης και για να υπερασπιστώ τους αδύναμους, σε ένα Ευρωκοινοβούλιο που σήμερα παρουσιάζει αύξηση των ακραίων απόψεων, των εθνικιστικών και ακροδεξιών τάσεων. Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις κοινωνικές αξίες που την διακατείχαν.

Οι Ευρωεκλογές είναι εξίσου σημαντικές όπως και οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή οι εθνικές εκλογές, πρέπει να έχουν μεγάλη συμμετοχή και ένα προοδευτικό πρόσημο.

Ήμουν πάντα στα κινήματα και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν για την επιλογή μου να είμαι υποψήφιος με το ΚΙΝ.ΑΛ.
Ποτέ δεν λειτουργώ χωρίς να έχω πρώτα επεξεργαστεί σε μεγάλο βαθμό την όποια απόφασή μου. Η διαδρομή μου είναι γνωστή, είμαι 25 χρόνια στην Εθνική Συνομοσπονδία και 20 στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, έχω ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του, ας μην ξεχνάμε πως ότι προοδευτικό ήρθε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, προήλθε από έναν συγκεκριμένο χώρο.  

Δεν υπήρξα ποτέ ούτε πολιτικός γυρολόγος, ούτε μέτρησα το πολιτικό γίγνεσθαι με κάποιο βαρόμετρο. Δεν θα μπω ποτέ  στη διαδικασία της εθνικής ατζέντας, και αν μου είχε ζητηθεί να είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, δεν θα το δεχόμουν. Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, αυτούς που κυρίως είναι οι αδύναμοι και οι μη προνομιούχοι, για αυτούς θα αγωνιστούμε.

Διαρκώς καταγγέλλουν κάποιοι την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα κακά που έχει φέρει, αλλά ας αναλογισθούμε ότι αυτή υπήρξε η μόνη σταθερή χρηματοδότηση της χώρας, ότι μέσω του ΕΣΠΑ ήρθαν επενδύσεις στη χώρα και έγιναν μεγάλα έργα.

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές πρέπει να ηττηθεί ο Ευρωλαικισμός, που είναι παιδί του νεοφιλελευθερισμού.»

Το link της συνέντευξης 

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.