Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

22.01.2021

Δέκα χρόνια η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ σε εφαρμογή στην ΕΕ #CRPDEU10

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου από την ημέρα που η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (CRPD) τέθηκε σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ είναι ο μόνος περιφερειακός οργανισμός που έχει επικυρώσει τη Σύμβαση και την έχει θέσει σε εφαρμογή. Αυτή η εξέλιξη ήταν και παραμένει πρωτοποριακή, καθώς η Σύμβαση αυτή είναι η πρώτη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τίθεται σε εφαρμογή από την ΕΕ και με αυτό τον τρόπο, η ΕΕ δείχνει ότι μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Αυτή η επικύρωση έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

21.01.2021

Άμεση απόσυρση των διακρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων εργασίας για τα ΑμεΑ!

Επείγουσα επιστολή στον αναπληρωτή αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό ατόμων που έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού, από τις προκηρύξεις που ανακοινώνονται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

20.01.2021

Άμεση απόσυρση της απαράδεκτης προκήρυξης του Δήμου Ηρακλείου

Με επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό ατόμων που έχουν χρόνιες παθήσεις ή υποκείμενα νοσήματα, ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19, από προκήρυξη που ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου.

20.01.2021

Η πανδημία άλλοθι διακρίσεων για τα άτομα με αναπηρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Απαράδεκτη προκήρυξη της Περιφέρειας Αττικής

Εκτός της απαράδεκτης προκήρυξης που εξέδωσε ο Δήμος Ηράκλειου, σε παρόμοια νερά πλέει και η Περιφέρεια Αττικής, με έκδοση προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που αποκλείει άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως εμφανίζονται στο ΦΕΚ 4011/τ'Β/18-9-2020.

19.01.2021

Σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία!

Σύμφωνα με το ν. 2643/98, το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει σε ετήσια βάση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν στο δημόσιο τομέα, για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριά αναπηρία.

19.01.2021

Αγανάκτηση για την άδικη άρνηση πρόσληψης ΑμεΑ γιατρού στην Κέρκυρα!

Δίκαιη αγανάκτηση προκαλεί σε κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη η άρνηση της υποδιευθύντριας του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, να κάνει δεκτή τη νόμιμη πρόσληψη ειδικευόμενου γιατρού χειρουργικής στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης. με την αιτιολογία ότι πάσχει από κώφωση και δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

15.01.2021

Επείγοντα αιτήματα προς υπ. Εργασίας και υπ. Υγείας

Προς το υπουργείο Εργασίας εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία σχετικά με την πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή συντάξεων και επιδομάτων που δικαιούνται άτομα με αναπηρία. Η ΕΣΑμεΑ λαμβάνει καθημερινά πλήθος διαμαρτυριών από δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων και δικαιούχους συντάξεων γήρατος λόγω αναπηρίας, οι οποίοι έχουν καταθέσει στα ασφαλιστικά τους ταμεία αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και 2 – 3 χρόνια, και δεν τους έχει καταβληθεί έως σήμερα η σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ.

Από το υπουργείο Υγείας ζητείται η προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη διαδικασία του κατ’ οίκον εμβολιασμού για τον COVID-19, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτών των ατόμων να εμβολιαστούν.

15.01.2021

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συζήτηση για τα άτομα με αναπηρία και τον εμβολιασμό

Πάνω από 5.500 χιλιάδες έχουν ήδη παρακολουθήσει το βίντεο της συζήτησης σχετικά με τον εμβολιασμό και τα άτομα με αναπηρία, που διοργάνωσαν ΕΣΑμεΑ, Ινστιτούτο ΕΣΑμεΑ και ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών», την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

14.01.2021

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με πρόεδρο Ευρωκοινοβουλίου D. Sassoli

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli είχε διαδικτυακή συνάντηση ο πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, για να συζητήσει τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εξασφάλιση της προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων των 100 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 και η επικείμενη Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.