Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!


21.02.2022

Στήριξη των νοικοκυριών των ΑμεΑ από το κύμα ακρίβειας!

Με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, και ενημέρωση του συνόλου των βουλευτών, η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο ανακοίνωσης νέου πακέτου στήριξης των αδύναμων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της έκρηξης του πληθωρισμού και του κύματος ακρίβειας που «χτυπάει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, διεκδικεί να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, χωρίς υπολογισμό του εξωιδρυματικού επιδόματος και πάσης φύσεως προνοιακών επιδομάτων, στο εισόδημά τους.

18.02.2022

Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Επιστολή στο υπουργείο Παιδείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της υπουργού κ. Κεραμέως για την εξέταση και την επίλυση πολύ σημαντικών θεμάτων που απασχολούν εκπαιδευτικούς με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση καθώς και γονείς και συζύγους ατόμων με βαριές αναπηρίες τη συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

17.02.2022

Εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής με συμμετοχή Ι. Βαρδακαστάνη

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία 2022, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις υψηλού επιπέδου, στις οποίες συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA).

16.02.2022

Ο Ι. Βαρδακαστάνης κήρυξε την έναρξη της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία 2022

Η μεγάλη μέρα για την επίσημη έναρξη της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία 2022 (SDG2022) έφτασε και την έναρξή της κήρυξε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος τόσο της Διεθνούς Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA) όσο και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. Στην έναρξη συνόδευσαν τον κ. Βαρδακαστάνη οι κ.κ. Jonas Gahr Støre, πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Nana Akufo-Addo, πρόεδρος της Γκάνα, António Guterres, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και Hon Vicky Ford, υπουργός Εξωτερικών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανακοίνωση 16.02.2022

Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού σε προνοιακούς φορείς

Μέχρι τις 30.9.2022 θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας που λήγουν στις 31.03.2022, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση» στη Βουλή.

Ανακοίνωση 16.02.2022

H 2K/2022 Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση 70 θέσεων για ΑμεΑ και συγγενείς σε φορείς στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εβδομήντα τριών (473) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Στην Προκήρυξη περιλαμβάνονται 47 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και 23 για άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τα τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

15.02.2022

Για την ανάγκη Εθνικού Σχεδίου Προσβάσιμου Τουρισμού στη χώρα μίλησε στη Βουλή ο Ι. Βαρδακαστάνης

Για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, για τον Τουρισμό για όλους, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ με αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στην Υποεπιτροπή για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

15.02.2022

Μπροστά στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Αναπηρία - ο Ι. Βαρδακαστάνης μίλησε στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών

Στην έναρξη του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία (GDS2022), μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA), που διοργάνωσαν η IDA και η Atlas Alliance, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

14.02.2022

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΚΕΔΕ - ΕΣΑμεΑ - Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τις Συμπεριληπτικές Πόλεις

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ανακοίνωση 14.02.2022

Ανακοίνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα 2022

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ, για τον κάθε πάσχοντα ξεχωριστά, για τους γονείς, για όσους τον αγαπούν και νοιάζονται για αυτόν. Πέραν της καθαρά συμβολικής διάστασης, η οποία προφανώς αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για όλους εμάς είναι κάτι πολύ περισσότερο και ουσιαστικότερο: νοηματοδοτεί την ίδια μας την ύπαρξη, το ίδιο μας το είναι σε όλες του τις διαστάσεις. Τα βιωματικό σύνθημα - μότο το οποίο και υιοθετήσαμε είναι εξαιρετικά εύγλωττο και πολυδιάστατο: Νικητές της ζωής σε κάθε ηλικία - ζούμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, κατακτούμε. Αυτός είναι ο σκοπός του κάθε πάσχοντος και της κάθε πάσχουσας. Αυτός ακριβώς είναι και λόγος της ίδρυσης και της ύπαρξης του Συνδέσμου μας, έτσι απλά, με κάποια ουσιαστικά και ρήματα της νεοελληνικής γλώσσας».

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.