Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!


24.02.2022

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με την αν. υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα

Διαδικτυακή συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο, αντιπρόεδρο, Βασίλη Κούτσιανο, γενικό γραμματέα, Ιωάννη Λυμβαίο, οργανωτικό γραμματέα, Χρήστο Δαραμήλα, αναπληρωτή οργανωτικό γραμματέα και Χριστίνα Σαμαρά, στέλεχος ΕΣΑμεΑ, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.


24.02.2022

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων που βρίσκονται σε κίνδυνο

Με επιστολή της στον υπουργό Υγείας η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει για ακόμη μία φορά τη διαμαρτυρία της για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 38 του Ν.4865/202. Οι χρόνιοι πάσχοντες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, αναμένεται να εκτεθούν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, διότι θα οδηγηθούν σε συνωστισμό στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Υγειονομικών Δομών για τη συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων για την επιβίωσή τους.


25.02.2022

Να προστατέψουμε πάση θυσία τα άτομα με αναπηρία στην Ουκρανία

«Σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας πολεμικής σύγκρουσης σε ευρωπαϊκό έδαφος. Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η ΕΣΑμεΑ και οι εταίροι της σε Ευρώπη και παγκοσμίως τονίζουν στα κράτη τις ευθύνες τους να διασφαλίσουν επειγόντως την προστασία και την ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, Ουκρανών, Ελλήνων ομογενών και όλων των αμάχων», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, και με τις ιδιότητές του ως πρόεδρος του European Disability Forum και της International Disability Alliance.


European Disability Forum

24.02.2022

Protection and safety of persons with disabilities in Ukraine

Open letter to the Head of the European Institutions, European, Russian and Ukrainian Heads of State and NATO 24 February 2022

The European Disability Forum (EDF) calls for all parties to ensure the protection and safety of persons with disabilities in Ukraine, by respecting:

  • their obligations under the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities, in particular Article 11 on situations of risk and humanitarian emergencies
  • the UN Security Council Resolution 2475 (2019) on Protection of Persons with Disabilities in Conflict
  • International Humanitarian Law and the Humanitarian Principles.
Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.