Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

22.03.2022

Ολέθριο λάθος η μη ισότιμη πρόσβαση σε δομές υγείας - μπάλωμα η απόφαση για παράταση μέχρι 30.4

Οι ενέργειες και διαμαρτυρίες της ΕΣΑμεΑ και άλλων φορέων, όπως του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, απόδωσαν αλλά και πάλι μόνο προσωρινά, και το υπουργείο Υγείας έδωσε άλλη μία παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου, αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν.4865/2021, που αφορά στην υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας.

 

21.03.2022

Αδιανόητη η πιλοτική εφαρμογή Προσωπικού Βοηθού μόνο στην Αττική - Προτάσεις για την υλοποίησή του

Επιστολή με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ απέστειλε η Συνομοσπονδία στην αρμόδια υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδη, επί των δύο σχεδίων των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ):

«Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης Διεπιστημονικού Χαρακτήρα του άρθρου 36 παρ. 3 του ν. 4837/2021»

«Υλοποίηση του Πιλοτικού Προγράμματος ‘Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία’».

Για την ΕΣΑμεΑ είναι αδιανόητη η επιλογή μόνο της Περιφέρειας Αττικής για την Πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος, αφού αποκλείει τα άτομα με αναπηρία που διαβούν στις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας. Η ευρεία δημοσιότητα που έχει λάβει το εν λόγω ζήτημα πανελλαδικά έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στα άτομα με αναπηρία, στις οικογένειές τους και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα, αξίζει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία που διαβιούν σε αυτές τις 12 Περιφέρειες της χώρας θα συμβάλλει σημαντικά στη συλλογή χρήσιμων δεδομένων αναφορικά με το προφίλ των ατόμων με αναπηρία και των προσωπικών βοηθών λόγω των διαφορετικών οικονομικών, κοινωνικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών τους. Ως εκ τούτου, η Ε.Σ.Α.μεΑ. προτείνει το Πιλοτικό Πρόγραμμα να υλοποιηθεί στους 13 Δήμους-Έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας.


21.03.2022

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down 2022

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε από το 2012 να ορίσει ως Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down την 21η Μαρτίου κάθε έτους και καλεί όλα τα κράτη μέλη, τις οργανώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, να ακολουθήσουν και να προωθήσουν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για το σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down υπήρξε ανέκαθεν μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, υπάρχει σε όλες τις περιοχές του κόσμου και έχει ως αποτέλεσμα ποικίλες επιδράσεις στη μάθηση, στα φυσικά χαρακτηριστικά ή στην υγεία. Η επαρκής πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και στη συνεκπαίδευση, καθώς και η κατάλληλη έρευνα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ατόμου. Το σημείωμα του ΟΗΕ για το 2022 δίνει το βάρος του στην ένταξη και στην ενσωμάτωση των ατόμων με σύνδρομο Down, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράσεις.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.