Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

30.05.2022

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ λύση για τα φάρμακα από ΙΦΕΤ- Σταματήστε να παίζετε με τις ανθρώπινες ζωές!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός χώρα της ΕΕ εν έτει 2022, να αντιμετωπίζει έλλειψη φαρμάκων ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή ο κατάλογος των ελλείψεων να μεγαλώσει! Δυστυχώς μιλάμε για την Ελλάδα και την έλλειψη φαρμάκων όπως γ΄σφαιρίνη και ηπαρίνη, αλλά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, θέμα για το οποίο η ΕΣΑμεΑ έχει παρέμβει ήδη, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος είτε να πει που εδράζεται το πρόβλημα, είτε να λύσει το πρόβλημα, είτε να παραιτηθεί!

 

Ανακοίνωση 27.05.2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022 - 2023

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022-2023. Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τη Δευτέρα 23/05/2022 έως την Παρασκευή 03/06/2022.

 

Ανακοίνωση 25.05.2022

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΕΠ Περ. Δυτικής Μακεδονίας)

Στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 726/16.05.2022 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για μια (1) θέση Κοινωνικού Λειτουργού στην Αθήνα με έδρα τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των ηλεκτρονικών φακέλων συμμετοχής των υποψηφίων έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00.

 

25.05.2022

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - Δ. Μιχαηλίδου για επιδόματα, προσωπικό βοηθό, ορφανική σύνταξη

Συνάντηση και συνεργασία για μερικά από τα πλέον φλέγοντα θέματα είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, την Τετάρτη 25 Μαΐου. Συνοπτικά αναφέρθηκαν οι αυξήσεις των αναπηρικών επιδομάτων, η υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, η ορφανική σύνταξη και η θέσπιση των προδιαγραφών για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.



European Disability Forum

 

30.05.2022

EU Semester Country-Specific Recommendations 2022: What do they say about disability?

Last Monday the 23rd of May, the European Commission released its Country-Specific Recommendations (CSRs) as part of the European Semester Process, within the Spring Package.

 

26.05.2022

Interview with MEP Mónica Silvana González – “We should keep pushing for the effective implementation of the right to vote for all persons with disabilities”

This is the sixth of a series of interviews with Members of the European Parliament (MEPs). In this interview, we spoke with MEP Mónica Silvana González about the role of the EU and Member States in supporting children and persons with Disabilities who stayed or fled Ukraine.

 

25.02.2022

Disability Intergroup: a retrospective of the 2021 intergroup achievements on disability rights

Since its creation in 1980, the Disability Intergroup has had an instrumental role in advocating for and advancing the rights of persons with disabilities in Europe.

 

24.05.2022

EU Justice Scoreboard now includes access by persons with disabilities

The EU Justice Scoreboard presents an annual overview of indicators on the efficiency, quality and independence of justice systems in the European Union. Its purpose is to assist the Member States improve the effectiveness of their national justice systems by providing objective, reliable and comparable data.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.