Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

14.06.2022

11ο ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ: «ΥΓΕΙΑ, ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ»

  • Το 2019 το 35,2% της συνολικής εγχώριας δαπάνης για την υγεία προέρχεται "από την τσέπη" των νοικοκυριών. Το ποσοστό αυτό είναι το τρίτο (3ο) υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
  • Το 2020, το ποσοστό των ατόμων με σοβαρή αναπηρία που δεν ικανοποιήσαν ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη ανήλθε σε 29%, αυξανόμενο κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2019.
  • Το 2019 156.200 άτομα με αναπηρία δεν έλαβαν αναγκαία οδοντιατρική θεραπεία λόγω οικονομικής δυσκολίας, 78.150 άτομα με αναπηρία δεν ήταν σε θέση να προμηθευτούν αναγκαία φάρμακα που τους είχαν συνταγογραφηθεί από γιατρούς.
  • Μόνο το 53,3% των γυναικών με σοβαρή αναπηρία και ηλικία ως 65 έτη υποβλήθηκε σε τεστ ΠΑΠ τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών χωρίς αναπηρία ανέρχεται σε 71,3%.

 

08.06.2022

Αναλυτικές προτάσεις επί του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ.»

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί του Σχεδίου Νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις» η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή με τις προτάσεις της. Αξίζει να επισημανθεί τα τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή υποβλήθηκαν στις 07.06.2022 και στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr


European Disability Forum

13.06.2022

Access City Award 2023 applications are open!

Encourage your city to apply!

Do you know a city that deserves to be recognised for making itself accessible to persons with disabilities? Encourage them to apply!

 

07.06.2022

Joint statement welcoming the suspension of the adoption of the draft Additional Protocol to the Oviedo Convention

Read the joint statement signed by Autism Europe, European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), European Disability Forum (EDF), European Network of Ex/Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP), Disabled Peoples’ International (DPI), Disabled Peoples’ Organizations Denmark (DPOD), Inclusion Europe, International Disability Alliance (IDA), Mental Health Europe (MHE), Society of Social Psychiatry P. Sakellaropoulos and Validity welcoming the suspension of the adoption of the draft Additional Protocol to the Oviedo Convention.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.