Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

15.06.2022

Χαιρετίζουμε την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ψήφιση της κύρωσης της Συμφωνίας για την ίδρυση γραφείου στην Αθήνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, και αναμένει την ψήφισή της από την Ολομέλεια.

 

15.06.2022

Ο Ι. Βαρδακαστάνης στην Νέα Υόρκη για την #COSP15- Χτίζοντας κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης, συμμετέχοντας στις εργασίες της 15ης Συνόδου των Κρατών Μελών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (COSP15). Ο κ. Βαρδακαστάνης συμμετέχει κυρίως με την ιδιότητα του προέδρου της IDA. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Βαρδακαστάνης έχει πλήθος συναντήσεων και είναι ομιλητής σε πολλά φόρα.

 

Ανακοίνωση 15.06.2022

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ με 60 θέσεις για άτομα με αναπηρία και συγγενείς

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων ογδόντα τριών (283) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ-), στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠαΠελ), στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.


European Disability Forum

 

17.06.2022

The Zero Project Call for Nominations 2023 - #ZeroCall23

The Zero Project Call for Nominations 2023 (#ZeroCall23) calls on inclusive, innovative, and scalable solutions from around the world to submit their nominations.

As a team we are delighted to see hundreds of nominations by organizations small and large being created. We also understand that ensuring the quality of your submission takes time, Consequently, we have decided to extend the #ZeroCall23 nomination deadline to 3 of July 2022.

 

15.06.2022

Goodbye to Gábor Gombos – A world-renowned disability rights activist

It is a great sadness that we learned about the passing of Professor Gábor Gombos, a world-renowned human and disability rights activist and former member of the United Nations Committee on the Rights of Persons with Disabilities (UN CRPD).

 

15.06.2022

The Digital Services Act will create second-class internet users

MEPs must vote against a compromise that neglects citizens with disabilities.

The European Disability Forum asks MEPs to vote against the Digital Services Act’s (the Act) compromise text: this text excludes binding measures to ensure accessibility for persons with disabilities. The vote will take place this Thursday (16 June) in the Internal Market Committee of the European Parliament.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.