Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

29.07.2022

Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019.

 

Ανακοίνωση 29.07.2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2022 - 2023 Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 20232, εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

 

28.07.2022

Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

Μεσούσης της θερινής περιόδου και με νέο κύμα πανδημίας, οι ζωές των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο αλλά και όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Ανακοίνωση 28.07.2022

Επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, επιπλέον 1.000 ευρώ σε άτομα με αναπηρία

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα), στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά». Η επιδότηση για τα φυσικά πρόσωπα φθάνει στο 30 % επί της λιανικής τιμής προ φόρων ενώ έξτρα επιδότηση προβλέπεται για την αγορά οικιακού φορτιστή όπως επίσης και αν αποσυρθεί παράλληλα το παλιό αυτοκίνητο.

 

27.07.2022

Σε θετική κατεύθυνση οι αποφάσεις για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, τα ψηφιακά ΚΕΠΑ, την Κάρτα Αναπηρίας, το Ψηφιακό Μητρώο ΑμεΑ- παρακολουθούμε στενά και παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί

Η πλειονότητα των προτάσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. , όπως αναγράφονται στο υπόμνημα που παρέδωσε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, εισήχθησαν και ψηφίσθηκαν στην Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» και αφορούσαν στα ψηφιακά ΚΕΠΑ, την Ενιαία Ηλεκτρονική Αίτηση, την Κάρτα Αναπηρίας κλπ.

 

27.07.2022

Συνέχεια προβλημάτων για ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες…

Την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους ανασφάλιστους πολίτες που μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας.


European Disability Forum

28.07.2022

Ukraine Weekly Updates

With CBM, we joined SUSTENTO – the Latvian Umbrella Body for Disability Organisation in Riga, Latvia for a three-day visit to discuss our joint work and how to make the humanitarian and reconstruction processes in Ukraine more disability-inclusive.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.