Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

Ανακοίνωση 23.09.2022

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για 1 Κοινωνικό Λειτουργό στο Παράρτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Τρίπολη

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα είναι δικαιούχος της Πράξης «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, 'ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ'» με ΚΩΔ. ΟΠΣ (MIS) 5071337 που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» σύμφωνα με την με Α.Π.:91366/05.04.2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

Ανακοίνωση 23.09.2022

Συστάσεις Επιτροπής Εμβολιασμού για αναμνηστικές δόσεις με τα νέα εμβόλια (4η ή 5η δόση)

Τις διευκρινίσεις και συστάσεις για τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία έδωσε και την έγκρισή της για να κάνουν πέμπτη δόση με τα νέα σκευάσματα όσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο αναμνηστικές δόσεις.

 

23.09.2022

Προτάσεις σε νομοσχέδιο για το επικουρικό προσωπικό προνοιακών φορέων και τους ανασφάλιστους και άπορους νεφροπαθείς

Με επιστολή της στην Επιστολή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της στο σχέδιο νόμου «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Α.Α.Ε.)”, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, ζητώντας παράλληλα να κληθεί εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ κατά τη συζήτησή του.

 

23.09.2022

Παρέμβαση στο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Με επιστολή της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις», που βρίσκεται στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, ζητώντας ταυτόχρονα να κληθεί εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή.

 

23.09.2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με 3 γνωμοδοτήσεις στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Με 3 γνωμοδοτήσεις συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ, ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3, που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

 

23.09.2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ στο Αγρίνιο - ταλαιπωρία για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες προ των πυλών

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα και τονίζει ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας και Ν. Ι. Νήσων, όπως και του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς», η αναστολή της απόφασης μεταφοράς του γραφείου του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο στην πόλη του Μεσολογγίου, όπως εκφράζεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας στον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη.

 

19.09.2022

Σε άμεσο κίνδυνο θαλασσαιμικοί λόγω ελλείψεων αίματος στο Αγ. Σοφία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τονίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ότι βρίσκονται οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καταγγέλλοντας τις συνεχείς ελλείψεις αίματος που οδηγούν σε υπομεταγγίσεις και αναβολές μεταγγίσεων των Θαλασσαιμικών πασχόντων, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

 

 

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

22.09.2022

Why is forced sterilisation still legal in the EU?

Forced sterilisation of persons with disabilities is a pervasive abuse and a gross violation of their fundamental rights. Nevertheless, it is ongoing and widespread across Europe and worldwide.

 

20.09.2022

The Disability Employment Package. Reinforcing the European Labour Market

The Commission announced today the new Disability Employment Package, in the “Conference on Integration of People with Disabilities into the Labour Market”, organised by the Czech presidency of the Council of the EU in Prague, the 20thand 21st of September. This package is one of the seven flagship initiatives announced in the Strategy for the Rights of Persons with Disabilities 2021-2030, and it aims at supporting the improvement of different areas that affect negatively the labour inclusion of persons with disabilities in the EU. It was shared and consulted within the Disability Platform, even if the contents and titles of the areas were not flexible.

 

19.09.2022

Launch of EU Commission’s campaign Together for Rights: Register to attend

On the 28th of September, from 14:00 to 15:00 CET, the European Commission will launch the campaign Together for Rights.

Together for Rights is a European Commission’s campaign to promote the rights of persons with disabilities across Europe and beyond. The campaign’s goal is to show persons with disabilities, their support network and citizens at large, and what the EU is doing to ensure that persons with disabilities can effectively exercise their rights.

 

Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα social media

https://www.facebook.com/ESAmeAgr/ 

https://twitter.com/ESAMEAgr 

https://www.instagram.com/ncdpgreece/ 

Youtube ESAmeAGr

Ιστοσελίδα www.esamea.gr 

 

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.