Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

14.10.2022

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Προωθώντας τη Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.


Ανακοίνωση 13.10.2022

Ομιλητής στο Συνέδριο «Προς ένα Δικαιωματικό Μοντέλο Αναπηρίας: Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη με αναπηρία και της οικογένειάς του» ο Ι. Βαρδακαστάνης

«Προς ένα Δικαιωματικό Μοντέλο Αναπηρίας: Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη με αναπηρία και της οικογένειάς του», είναι ο τίτλος του συνεδρίου που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου, την ΕΣΑμεΑ, τον Συντονιστικό Μηχανισμό για την παρακολούθηση εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, και στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

 

Ανακοίνωση 12.10.2022

10 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 8Κ/2022

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 8K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα (70) θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης - Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΟΠΕΚΑ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων–ΜΤΠΥ, στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΕΚΚΑ (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

 

Ανακοίνωση 12.10.2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. (τ. ΟΑΕΔ)

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) (www.dypa.gov.gr,) και του ΑΣΕΠ, η Δημόσια Πρόσκληση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) Νο 14/2022 για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 2.260 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 2.260 άτομα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)», για χρονικό διάστημα 8 μηνών.

 

10.10.2022

Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα

Επιστολή με τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του Σωφρονιστικού Κώδικα- Τροποποιήσεις στον ν. 2776/1999» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. προτείνει κατ’ άρθρο τις παρακάτω τροποποιήσεις συμπληρώσεις, οι οποίες αφορούν σε ζητήματα ορολογίας:

 

10.10.2022

Προτάσεις στο νομοσχέδιο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»

Επιστολή με τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης: Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον κ. Χρ. Στυλιανίδη, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

12.10.2022

Passing of German disability activist and Parliament Member Ilja Seifert

We were very sad to hear about the passing, on 10 September, of German disability activist and former Member of the Bundestag (German Parliament) Ilja Seifert.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.