Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

11.11.2022

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τους Μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων, Ναύπλιο 14.11, Άργος 15.11

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

10.11.2022

Συνάντηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον πρωθυπουργό της χώρας

Υψίστης σημασίας ήταν η συνάντηση του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη και του γενικού γραμματέα, Βασίλη Κούτσιανου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, στην οποία τέθηκαν όλα τα καίριας σημασίας ζητήματα του αναπηρικού κινήματος, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωση 10.11.2022

Ζωντανά η συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - ΕΣΑμεΑ σας καλεί να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (Β' Μέρος) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, και ώρες 11.15-13.30 και 14.30-18.30.

10.11.2022

Προτάσεις στη Βουλή για την προσβασιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών

Επιστολή με τις προτάσεις της κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ στο Σχέδιο Νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/882 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών», που είναι στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

08.11.2022

1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων, 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 10 Νοεμβρίου 2022

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ανακοίνωση 08.11.2022

Απεργία 9 Νοεμβρίου 2022 - Στήριξη ΕΣΑμεΑ

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ως ο τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της πληθυσμιακής ομάδας που εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Η ΕΣΑμεΑ, ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στηρίζει τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

08.11.2022

1ο Εργαστήριο Συνεργασίας Τοπικών Κινημάτων, Κοζάνη, 14 Νοεμβρίου 2022

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

07.11.2022

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΕΣΑμεΑ με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου είχε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Λυμβαίο Ι., οργανωτικό γραμματέα ΕΣΑμεΑ, Κρεμύδα Σμ., μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, Μποζ Ε., μέλος ΓΣ ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο Παραρτήματος Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Π.Ε. ΑΜΘ, Σέλβη Μ., μέλος ΔΣ ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ και πρόεδρο Συλλόγου Διαβητικών Ροδόπης, Ποιμενίδη Η., μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑμεΑ και Καρούντζο Τρ., πρόεδρο του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ροδόπης, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

08.11.2022

European AI Fund enables us to work in Disability-inclusive Artificial Intelligence 

We are among the 14 new organisations that will be supported by the European Artificial Intelligence Fund.

We thank the European AI Fund for this opportunity, which will help us develop a project around Disability-Inclusive AI

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.