Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

05.12.2022

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με Πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή και υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο

Σχετικά με την ένταξη μαθημάτων για τη φυσική και ηλεκτρονική προσβασιμότητα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, πραγματοποίησε συνάντηση στο Πολυτεχνείο με τον πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση 03.12.2022

Ζωντανά από το Μέγαρο Μουσικής η ομιλία του Ι. Βαρδακαστάνη

Στην ανοικτή εκδήλωση με τίτλο: «Εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία», που συνδιοργανώνουν η γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας και ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00 μ.μ (πέρας προσέλευσης 17.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Banquet».

02.12.2022

Ι. Βαρδακαστάνης: Αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα, τολμήστε να δώσετε τέλος στο αποτυχημένο μοντέλο αποϊδρυματοποίησης

Στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία των υπουργών Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, της υφυπουργού Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου, του γ.γ. του υπ. Εργασίας Γ. Σταμάτη και άλλων.

02.12.2022

Διαδίδουμε τη Διακήρυξη της ΕΣΑμεΑ για την 3η Δεκέμβρη 2022, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Για την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας, για τη συμπερίληψη στην κοινωνία, για μια ζωή με ίσα δικαιώματα

Το μήνυμα του European Disability Forum

02.12.2022

Ζωντανά στις 11 π.μ. ο Ι. Βαρδακαστάνης στην εκδήλωση του υπ. Εργασίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Νέες ιδέες και δράσεις για τα άτομα με αναπηρία», παρουσία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Η εκδήλωση θα προβληθεί σε live streaming στο κανάλι του υπουργείου στο YouTube https://youtu.be/-hAinmasj_A με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Ανακοίνωση 30.11.2022

ΙΚΥ: Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2020-2021

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.), στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2020-21» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 53552/Ζ1/12-05-2022, ΦΕΚ 2412/B'/16-05-2022) προκηρύσσει κατ' εκτίμηση 3.000 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Ανακοίνωση 30.11.2022

25 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 9Κ/2022

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 9K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν εβδομήντα τριών (173) θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης- e-ΕΦΚΑ (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

30.11.2022

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 31.12.2022 (Επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους-ες 18-29 άνεργους-ες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση)

Με την Νο 25/2.11.2022 Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 23:59:59 στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 980/05.07.2022 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης [στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης» της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5073491»].

30.11.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ν. Αιγαίο: Μόλις 2 στα 10 άτομα με σοβαρή αναπηρία έχουν εργασία, το υψηλότερο ποσοστό ανικανοποίητων αναγκών υγείας στη χώρα. Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στο Νότιο Αιγαίο.

Τον Οδικό Χάρτη Υλοποιώντας τη Σύμβαση των ΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου απέστειλαν με έγγραφό τους στον κ. Γ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, επιθυμώντας να συνδράμουν την Πολιτεία στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα και σε περιφερειακό επίπεδο.

29.11.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δραματική κατάσταση: 7 στους 10 πολίτες με αναπηρία της Περιφέρειας βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το 54% δεν ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

02.12.2022

European Parliament’s Disability Intergroup calls for a ban on forced sterilisation

On International Day of Persons with Disabilities, the European Parliament’s Disability Intergroup expresses grave concern about the practice of forced sterilisation that still affects persons with disabilities in the European Union. The Intergroup is ready to work on the proposed Directive on combating violence against women to ban this barbarous practice.

02.12.2022

International Day of Persons with Disabilities: The international community must support persons with disabilities in Ukraine

Ahead of the International Day of Persons with Disabilities (3 December), we call on the Russian Federation to immediately end its war against Ukraine. We also call on the EU, its Member States, the Ukrainian Government, the United Nations and the whole humanitarian community to ensure the over 2.7 million persons with disabilities affected by the war in Ukraine are fully supported by the humanitarian response.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.