Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Ανακοίνωση 18.12.2022

Αποχαιρετούμε τον Θωμά Κλεισιώτη, ακάματο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος

Ένα από τα ιστορικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος της Ελλάδας, ένα ιδρυτικό στέλεχος της ΕΣΑμεΑ, ο Θωμάς Κλεισιώτης δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου βυθίζοντας την οικογένειά του, τους φίλους του, την ΕΣΑμεΑ και το αναπηρικό κίνημα της χώρας στο πένθος.

16.12.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Αττική: Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων με σοβαρή αναπηρία στη χώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας! Ένας στους δύο κατοίκους της Αττικής με σοβαρή αναπηρία (ηλικίας 18-64), βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας ή/και του αποκλεισμού (49%).Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στην Αττική.

15.12.2022

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Ε.Σ.Α.μεΑ. ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της ποικιλομορφίας στη φύση, στα ζώα, στον άνθρωπο

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με κεντρικό σύνθημα «Υποστήριξη και Ενδυνάμωση της ποικιλομορφίας στη φύση, στα ζώα, στον άνθρωπο».

15.12.2022

Στην προεδρία του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΟΚΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής εξελέγη χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

14.12.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Β. Αιγαίο: Τρομακτική πρωτιά - το ποσοστό των φτωχών και αποκλεισμένων πολίτων ανέρχεται στο 71,6%! Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στο Βόρειο Αιγαίο.

13.12.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στ. Ελλάδα: Περισσότεροι από πέντε (5) στους δέκα (10) κατοίκους της Περιφέρειας με αναπηρία (ηλικίας 18-64) βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας ή/και του αποκλεισμού. Μόλις το 10% εργάζονται- το χαμηλότερο ποσοστό πανελλαδικώς! Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στη Στερεά Ελλάδα.

12.12.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Δυτ. Ελλάδα: Οι μισοί από τους κατοίκους της Περιφέρειας με σοβαρή αναπηρία βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας, μόλις το 18,7% έχει εργασία. Το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε γενικά σχολεία δίχως εξειδικευμένη υποστήριξη. Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στη Δυτική Ελλάδα.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

16.12.2022

Infographic: Female Genital Mutilation and Disability

Female Genital Mutilation Survivors with disabilities are less likely to have their rights upheld and less likely to have support.

To support our members’ knowledge of the issue, we collaborated with the End FGM European Network to prepare an infographic on Female Genital Mutilation and Disability.

16.12.2022

Cancer screening: EU recommendations advance accessible cancer screening

On 9 December, the Council of the European Union approved new EU recommendations on Cancer screening. This is part of a new approach to cancer screening – an important goal of Europe’s Beating Cancer Plan.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.