Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Προτάσεις επί του ν/σ του Υπ. Ναυτιλίας

Τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» κατέθεσε με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μάλιστα ζήτησε να κληθεί στην ακρόαση φορέων.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ αφορούν στο ΑΡΘΡΟ 24 «Μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι και την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων», καθώς και στο ΆΡΘΡΟ 25 «Μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι και την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Και στις δύο περιπτώσεις ζητά να προστεθεί παράγραφος ως εξής: άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, όπως αυτό διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ. Κατ' εξαίρεση όταν πρόκειται για άτομα που πάσχουν από νοητική αναπηρία ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.