Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Μανώλης Γλέζος: Αθάνατος!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του Μανώλη Γλέζου, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, έργων και αγώνων.

Ο Μανώλης Γλέζος, ενεργός στην πολιτική μέχρι το τέλος, μένει στην ιστορία ως ένα σύμβολο της αντίστασης των λαών στη ναζιστική κατοχή. Το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας, μαζί με τον Απόστολο Σάντα από την Ακρόπολη το 1941, τον καθιέρωσε ως λαϊκό ήρωα. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή και καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Μάλιστα ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».
Η Ελλάδα έχασε έναν σπουδαίο αγωνιστή, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με τον αγώνα για ζωή με ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Θα εμπνέει για πάντα όλους εκείνους που αγωνίζονται στο πλάι των καταπιεσμένων.
Ο Μανώλης Γλέζος πέθανε την ίδια ημέρα με τον Νίκο Μπελογιάννη. Αθάνατος!

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.