Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει


Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

25.06.2020

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Αιτήσεις μέχρι 02.07.2020

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021.


24.06.2020

Προτάσεις για τον νέο «Τουρισμό για όλους»

Επιστολή με τις προτάσεις της για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, στον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη.

Η ΕΣΑμεΑ, έχοντας ήδη με προηγούμενη επιστολή της καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε τουριστική πολιτική, διαδικασία, δράση, μέτρο και πρόγραμμα: Μέσω της εφαρμογής προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και στα μέλη των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης, λόγω αφενός του παρατεταμένου εγκλεισμού τους στο πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 και συνακόλουθα των αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική υγεία τους, αφετέρου του πρόσθετου κόστους διαβίωσης που δημιουργείται από την αναπηρία στις οικογένειες και στα ίδια τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.

 

24.06.2020

Κατάθεση προτάσεων για έναν Μεγάλο Περίπατο, προσβάσιμο και ασφαλή για όλους

Τις πρώτες της παρατηρήσεις της επί του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, με στόχο την έγκαιρη διόρθωση σημείων που επί του παρόντος κρίθηκαν προβληματικά για την ασφαλή κίνηση των πολιτών με αναπηρία, κατέγραψε σε επιστολή της η ΕΣΑμεΑ προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη. Η ΕΣΑμεΑ παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της εικόνας των πόλεων, στοχεύοντας στη διασφάλιση της συμπερίληψης των αναγκών των πολιτών με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις σε αυτές, κατά τρόπο ισότιμο και συμβατό με τις προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

 

24.06.2020

ΚΕΠΑ: Παύουν οι μειώσεις ποσοστών αναπηρίας από τις β' βάθμιες επιτροπές

Χρειάστηκαν πολλές διαμαρτυρίες και πιέσεις από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τις Οργανώσεις Μέλη της, για να εκδοθεί το έγγραφο προς τις Γραμματείες των ΚΕΠΑ, το οποίο ορίζει ότι «[…]Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή των ΚΕ.ΠΑ, σε περίπτωση άσκησης προσφυγής αποκλειστικώς και μόνο του ασφαλισμένου, δεν δύναται να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας όπως αυτό καθορίσθηκε από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, ούτε την διάρκεια ισχύος της ιατρικής κρίσης».

 

23.06.2020

Προτάσεις περί απαραίτητων αλλαγών στη λειτουργία των ΚΕΠΑ

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠΑ, είναι αδήριτη και άμεση η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων, που όχι μόνο θα βελτιώσουν το θεσμικό και το κανονιστικό πλαίσιο πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά ταυτόχρονα θα ομαλοποιήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία αυτή, με γνώμονα τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ατόμου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής του, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου της Πολιτείας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

 

European Disability Forum

A NEW CALL FOR ACTION TO REBUILD A FUTURE INCLUSIVE TO ALL

The European Disability Forum (EDF) was invited to participate in the Global Action on Disability (GLAD) Network High-level Panel roundtable on COVID-19 and disability. The online event had an impressive line-up of key players in the field of inclusive international cooperation.

 

 

 

Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα social media

https://www.facebook.com/ESAmeAgr/ 

https://twitter.com/ESAMEAgr 

Youtube ESAmeAGr

Ιστοσελίδα www.esamea.gr  

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.