Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- Στον Τύπο
Δημοσίευμα στο site ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δημοσίευμα στο site ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με δήλωση του Ι. Βαρδακαστάνη σε άρθρο με τίτλο : «Χρέος απέναντι στο αναπηρικό κίνημα η συνέχιση του αγώνα του Ράλλη Τσιουλάκη»

Ολόκληρο το άρθρο :

Υπόσχεση χρέους στον ακούραστο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος της χώρας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, Ράλλη Τσιουλάκη, έδωσε η κοινωνία της Λάρισας και όχι μόνο, να συνεχίσει τον αγώνα που εκείνος ξεκίνησε, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, για την εξάλειψη των προκαταλήψεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων από κάθε άκρο της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν χθες στο πολιτικό μνημόσυνο για τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας Τσιουλάκη Ράλλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, τίμησαν και μίλησαν για την πολυδιάστατη προσωπικότητά του, υποστηρίζοντας όλοι ότι από τη μεριά του ο καθένας θα συνεχίσει «την παρακαταθήκη που άφησε ο μεγάλος δάσκαλος της κοινωνίας, ο οραματιστής, αγωνιστής και επαναστάτης Ράλλης Τσιουλάκης».

«Υπηρέτησε με πάθος, αξιοπρέπεια, σθένος και ανιδιοτέλεια τον αγώνα για την πλήρη και ισότιμη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οδηγός μας, για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος, ας είναι τα τελευταία λόγια της ομιλίας του, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2018: "συνάδελφοι/σσες, το αύριο κερδίζεται με αγώνες, ποτέ δεν χαρίζεται" και θα συμπλήρωνα εγώ τη ρήση: "όποιος δεν αγωνίζεται να σηκωθεί όρθιος, μια ζωή θα σέρνεται"», τόνισε ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, κ. Στέφανος Πάικος.

«Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη» δήλωσε ο Ι. Βαρδακαστάνης πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Έβγαλε στο φως την αναπηρία και μας έκανε υπεύθυνους απέναντί της. Ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής και επαναστάτης. Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα για να τον τιμήσουμε. Μας κληροδοτεί την ευθύνη της ισότιμης προσφοράς. Εχουμε χρέος…».

Για το έργο και την προσωπικότητα του Ρ. Τσιουλάκη μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ Καλογιάννης, η γραμματέας της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας κ. Ουρανία Καρανικόλα, ο κ. Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Κούρτης Κωνσταντίνος, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών - διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο κ. Νασιώκας Έκτορας πρώην υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας και η κ. Λιακούλη Ευαγγελία πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λάρισας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαρκοπούλου Ερασμία, οργανωτική γραμματέας της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Ράλλη Τσιουλάκη, που παρευρέθηκε και συγκεκριμένα από τον πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, κ. Στεφ. Πάικο και από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη.

Σκηνές από το έργο και τη ζωή του Ράλλη Τσιουλάκη προβάλλονταν σε όλη τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης σε φωτεινές διαφάνειες.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Επόμενο άρθρο arrow_forward Δημοσίευμα στο site kalabaka City
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.