Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- Στον Τύπο
Δημοσίευμα στη Δημοκρατική

Δημοσίευμα στο site Δημοκρατική με αναφορά στον Ι. Βαρδακαστάνη σε άρθρο με τίτλο : Ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη

Ολόκληρο το άρθρο : 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza στη Ρόδο η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Νικητιάδη. Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία του κινήματος σε αυτή την τόσο σημαντική εκλογική αναμέτρηση, πράγμα που όπως είπε, εισπράττει από τις επαφές του με τον κόσμο σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του ανά την Ελλάδα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να λάβει το ΚΙΝΑΛ διψήφιο ποσοστό και αυτή θα είναι μόνο η αρχή της ανόδου του που θα σημαίνει ταυτόχρονα και την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές διεξάγονται παράλληλα με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, όπως υποστήριξε. Έκανε λόγο για «πολιτική πονηριά» του πρωθυπουργού, ο οποίος θέλησε να παροπλίσει με τον τρόπο αυτό τα χιλιάδες αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ανά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές αρχές του Κινήματος Αλλαγής και τις προτεραιότητες για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις, όπως κάνει το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική άμυνας στην ΕΕ ενώ τάχθηκε υπέρ του ευρωστρατού. Είπε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική και υπουργό εξωτερικών. Αναφερόμενος στον τομέα της οικονομίας, τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού καθεστώτος στα όρια της ΕΕ και επεσήμανε την ανάγκη της επιστροφής του νησιωτικού ΦΠΑ. Παράλληλα έκανε λόγο για την αναγκαιότητα εφαρμογής ενιαίου κατώτατου εγγυημένου μισθού σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να καταμεριστεί ισομερώς σε όλα τα κράτη μέλη η ευθύνη για τη διαχείριση του φαινομένου. Πρότεινε τέλος την εισαγωγή του θεσμού του Επιτρόπου Τουρισμού.

Τον κ. Νικητιάδη προλόγισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ιωάννης Βαρδακαστάνης ο οποίος τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει την πιο προοδευτική πρόταση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν το Κίνημα Αλλαγής την προσεχή Κυριακή σημειώνοντας ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά που στάθηκε πάντα απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης. Αντίστοιχα, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία οδηγεί ευθέως στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Weber, του ακραιφνέστερου εκπρόσωπου της σχολής Schäuble, της πολιτικής της λιτότητας και των ανισοτήτων.

Προηγήθηκε βίντεο για την πορεία και την πολιτική διαδρομή του ιδρυτή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, οι υποψήφιοι βουλευτές Σαράντος Μπακρισιώρης, Λίτσα Φτακλάκη, Βάϊος Καλπήτας, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος,  ο πρώην γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Ζωίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος, ο γραμματέας Π.Ε. Νότιου Αιγαίου Τέλης Ηρακλείδης, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ.

Το link του άρθρου


arrow_back Προηγούμενο άρθρο Δημοσίευμα στο site ΕΡΜΗΣNEWS
Επόμενο άρθρο arrow_forward Άρθρο στο offsite
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.