Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για το εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ στα άτομα με αναπηρία

Οι στοχευμένες ενέργειες της Ε.Σ.Α.με.Α οδήγησαν στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού και τελικά στην ψήφιση του νόμου 4865/2021, στα άρθρα 25 και 26 του οποίου περιέχεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα καταβληθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακές παροχές,. Επιπροσθέτως για τα άτομα με αναπηρία δεν λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Με αυτό τον τρόπο, τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακών παροχών του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα κίνησης, το επίδομα βαριάς αναπηρίας κλπ., θα λάβουν το εφάπαξ για τον μήνα Δεκέμβριο επίδομα των 250 ευρώ. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. το διεκδίκησε με το εύλογο επιχείρημα ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν πληγεί περισσότερο από όλους τόσο από την οικονομική όσο και από την υγειονομική κρίση και το πέτυχε.

Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να διεκδικεί την προστασία όλων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μόνιμες αυξήσεις στις χαμηλές αναπηρικές συντάξεις καθώς και στα αναπηρικά επιδόματα, τα οποία δεν έχουν λάβει αύξηση από το 2011, ώστε οι πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια.


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.