Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεσα αύξηση της αποζημίωσης των νεφροπαθών!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς από την αύξηση του κομίστρου στα ταξί καθώς αυτό έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση των εξόδων για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση. Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή με την οποία μεταφέρει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών σχετικά με την αύξηση της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών από και προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού στον υπουργό Υγείας.

Η ανάγκη αναπροσαρμογής της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, είναι επιτακτική, ειδικά μετά και την τελευταία αύξηση που δόθηκε στο κόμιστρο των ταξί, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2013 ισχύει το ίδιο ποσό αποζημίωσης, χωρίς να έχει γίνει καμία αύξηση, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η αύξηση της αποζημίωσης θα συμβάλει ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι οι χρόνια πάσχοντες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εντεινόμενη ακρίβεια από τις ενεργειακές ανατιμήσεις, ήδη έχει συμπαρασύρει το κόστος διαβίωσής τους, οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε φτωχοποίηση.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.