Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Έντονη διαμαρτυρία στον Κ. Χατζηδάκη για την προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ!

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2643/98 σε προκηρύξεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ, σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Στη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν έχει προβλεφθεί ποσοστό κράτησης θέσεων για τον ν. 2643/98, ο οποίος εφαρμόζεται υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα, όπως αναφέρει το άρθρο 2 του ν.2643/98:

«Άρθρο 2

Προστασία σε φορείς του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

1.Επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, ελληνικές ή ξένες, που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή και οι φορείς του δημόσιου τομέα που αναφέρονται στην παρ. 8, καθώς και οι θυγατρικές τους εταιρείες, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από 50 άτομα, υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προστατευόμενα πρόσωπα του προηγούμενου άρθρου, σε ποσοστό 8%, επί του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησης, της εκμετάλλευσης ή του φορέα».

Η ίδια ακριβώς παράλειψη έγινε και σε προηγούμενες προκηρύξεις τόσο της ΔΕΗ όσο και της ΔΕΔΗΕ, όπως η προκήρυξη της ΔΕΗ τον Νοέμβριο του 2021: Αριθμός 1/2021 με σειρά προτεραιότητας εκατόν εξήντα εννέα (169) θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΔΕΗ καθώς και η Προκήρυξη της ΔΕΔΗΕ τον Οκτώβριο του 2021: Αριθμός 1/2021 Πλήρωσης εκατό (100) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ).

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.