Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καμιά απόλυση εργαζομένου με αναπηρία και εργαζομένου γονέα ατόμου με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ- COSMOTE!

Να μην προχωρήσει στις απολύσεις ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ - Cosmote ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Τσαμάζ, μετά από διαμαρτυρίες που δέχθηκε από εργαζομένους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ομίλου να προχωρήσει σε απολύσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μία ενδεχόμενη αποχώρηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων από την εργασία τους στον Όμιλο, θα επιδείνωνε τραγικά τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της αναπηρίας τους και θα δημιουργούσε περαιτέρω οικονομικές δυσκολίες, που απορρέουν από το πρόσθετο κόστος για την κάλυψη της αναπηρίας, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία κρατικών δομών και επαρκούς στήριξής τους από το κράτος.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι ένας τόσο μεγάλος και κερδοφόρος Οργανισμός όπως είναι ο ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος στα Βαλκάνια, με τόσο ευρείες κι έντονες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι αδιανόητο να μην είναι σε θέση να προστατεύσει τους εργαζομένους του, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ώστε να μην τους ωθήσει σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Ως εκ τούτου, η ΕΣΑμεΑ ζητά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ παρέμβαση του κ. Τσαμάζ, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των γονέων ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με αναπηρία και την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η ανάκληση των αποφάσεων για τις απολύσεις ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία από τον ΟΤΕ - Cosmote αποτελεί πάνδημο, κοινωνικά και ηθικά απολύτως δίκαιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της χώρας!

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.