Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

20.05.2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σε απόγνωση εκατοντάδες χρονίως πάσχοντες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης – Αόρατο το Υπουργείο Υγείας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητά την άμεση λύση του προβλήματος για τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς που χρειάζονται για την επιβίωσή τους Γ΄ σφαιρίνη, η οποία βρίσκεται σε έλλειψη από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εδώ και αρκετό καιρό ενώ και μέσω ΙΦΕΤ η προμήθειά της γίνεται με το σταγονόμετρο.

Ανακοίνωση 20.05.2022

Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία : Η νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες αποτυγχάνει να διασφαλίσει την προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διορθώσει αυτήν την πολιτική συμφωνία

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Άτομα με Αναπηρία (European Disability Forum – EDF) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση στην αγγλική γλώσσα μέσω της οποίας καλεί το αναπηρικό κίνημα στο σύνολό του να κινητοποιηθεί και δράσει ανάλογα προκειμένου να «διορθωθεί» η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσβασιμότητα στις ψηφιακές υπηρεσίες. Πιο αναλυτικά :

18.05.2022

Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ι. Βαρδακαστάνης

Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννης Βαρδακαστάνης την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 18.00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

European Disability Forum

19.05.2022

Accessible and non-discriminatory Artificial Intelligence

Today marks the Global Accessibility Awareness Day (GAAD). GAAD is an awareness day focusing on digital access and inclusion for the more than one billion people with disabilities in the world. Given the growing importance of emerging technologies in our societies and economics, we dedicate this article on GAAD to accessibility of new technologies, particularly of Artificial Intelligence (AI) systems.

18.05.2022

Political participation of persons with disabilities: what you need to know ahead of the 2024 European Elections

Did you miss the launch event of the European Disability Forum’s 6th Human Rights Report on the EU elections and persons with disabilities? Here is what you need to know about the event and the situation in EU Member States towards the 2024 European Elections.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.