Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία! 

 

06.10.2022

Με πολλά εμπόδια και αποκλεισμούς και η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές με αναπηρία

Με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Παιδείας ζητά την παρέμβασή της ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

 

Ανακοίνωση 05.10.2022

15 χρόνια από την πρωτοβουλία 1million4disability, ορόσημο στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος (βίντεο)

Σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πρωτοβουλία 1million4disability, ένα ορόσημο στην ιστορία μας. Με περισσότερες από 1.200.000 υπογραφές σε όλη την Ευρώπη, διεκδικήσαμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας. Ένα μήνυμα που πρέπει ακόμα να θυμόμαστε και στο οποίο δεσμευόμαστε.

 

04.10.2022

Εκτός ΚΟΤ άτομα με αναπηρία! Άμεση ανάγκη αλλαγών στις προϋποθέσεις ένταξης

Επιστολή σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.


Ανακοίνωση 04.10.2022

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων του Ν.2643 εκτός Αττικής

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων που υπάγονται στην προστασία του Ν. 2643/98 για 13 από τις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ - τέως ΟΑΕΔ) για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι προσωρινοί πίνακες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής θα δημοσιευτούν εντός του μηνός Οκτωβρίου.

 

03.10.2022

Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους-ες 18-29 άνεργους-ες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση - Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Είσαι νέος - νέα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, άνεργος- άνεργη 18-29 ετών; Είσαι ταυτόχρονα απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτος/η Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ και εγγεγραμμένος/η στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ); Στο πρόγραμμα της ΕΣΑμεΑ θα αποκτήσεις πιστοποίηση σε υπολογιστές (κατάλληλο για ΑΣΕΠ), πιστοποίηση σε ειδικότητες εμπορίου ή διοικητικής υποστήριξης, θα επιδοτηθείς μέχρι 2.500 ευρώ και δεν θα χάσεις το επίδομά σου!

 

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

07.10.2022

Icelandic Disability Alliance's statement regarding European Court of Human Rights' case "Arnar Helgi Lárusson v. Iceland"

We reproduce below the Icelandic Disability Alliance‘s statement on the case “Arnar Helgi Lárusson v. Iceland“:

The Grand Chamber of the European Court of Human Rights must make clear that accessibility is a human right

 

04.10.2022

"The future will be accessible": Parliament votes on AccessibleEU Centre

On 4 October, the European Parliament discussed and approved MEP Langensiepen’s self-initiative report on the AccessibleEU centre. The report was overwhelmingly approved with 611 votes (out of 623 voters).

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.