Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

28.11.2022

Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα: Ίδρυμα σημαίνει κακοποίηση και καταπάτηση δικαιωμάτων

Δήλωση προέδρου ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη: «Το κράτος δικαίου οφείλει να λειτουργεί για όλους που διαβιούν σε αυτή τη χώρα χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, πρωτίστως για αυτούς που, τις πιο πολλές φορές πάρα τη θέλησή τους, οδηγούνται σε εγκλεισμό στα ιδρύματα, χωρίς καμιά εγγύηση για τη δυνατότητα να ασκήσουν τα συνταγματικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους, όπως όλοι. Εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία οφείλουν να διασφαλίσουν ότι θα μπει τέλος σε αυτό το έγκλημα διαρκείας».

25.11.2022

Βράβευση Αμβούργου για το προσβάσιμο Δομημένο Περιβάλλον από τον Ι. Βαρδακαστάνη στα Access City Awards

Το Αμβούργο της Γερμανίας βράβευσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με ειδική μνεία για το Δομημένο Περιβάλλον, κατά το κλείσιμο της διήμερης Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που συνδιοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την Κομισιόν και το EDF, στις 24-25 Νοεμβρίου. Το Αμβούργο βραβεύτηκε στο πλαίσιο του Access City Award, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο σε εκείνη την ευρωπαϊκή πόλη που κάνει τις μεγαλύτερες προσπάθειες να αυξήσει την προσβασιμότητά της για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

25.11.2022

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Να δοθεί τέλος στη βία κατά των γυναικών με αναπηρία

Στην Ελλάδα η σημερινή Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών «εορτάζεται» σε ένα ζοφερό περιβάλλον, με τις στατιστικές για την έμφυλη βία να παρουσιάζουν μία πολύ άσχημη εικόνα. Η ΕΣΑμεΑ ρίχνει το φως στο βία που υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία, που λόγοι εξάρτησης, αδυναμίας ή και ιδρυματισμού αλλά και διακρίσεων δεν φτάνει συνήθως ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στη δικαιοσύνη.

25.11.2022

Κρίσιμη συνάντηση Βαρδακαστάνη - Dalli στο περιθώριο της Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με την Επίτροπο της ΕΕ για την Ισότητα, Helena Dalli, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του EDF, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων την πρόοδο στη Στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030, στο περιθώριο της Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

24.11.2022

1η Ημερίδα Συνεργασίας Τοπικών Κινημάτων, Κοζάνη, 28 Νοεμβρίου 2022

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

24.11.2022

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων Κορινθίας, 29.11.2022

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

24.11.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περισσότεροι από ένας στους δύο κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας με σοβαρή αναπηρία (ηλικίας 18-64), βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Μόνο το 20% των ατόμων με σοβαρή αναπηρία εργάζονται. Οι μισοί κάτοικοι με σοβαρή αναπηρία δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στην Κ. Μακεδονία.

23.11.2022

Να πάρει άμεσα θέση η ΚΕΔΕ για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου για τα άτομα με αναπηρία

Να πάρει άμεσα θέση η ΚΕΔΕ και προσωπικά ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με τα αδιανόητα που ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου ΚΕΔΕ, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

23.11.2022

Ι. Βαρδακαστάνης: Δημόσιες πολιτικές που προστατεύουν τα άτομα με αναπηρία

Στην έναρξη του Συνεδρίου για τις Δημόσιες Πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, που διοργανώνει αυτές τις ημέρες η CERMI, η Ισπανική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Alicante, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Στην έναρξη χαιρέτησαν επίσης ο πρόεδρος της CERMI Luis Vañó Gisbert, η αντιπρόεδρος Manuela Muro Ramos, ο πρόεδρος του συμβουλίου της επαρχίας Αλικάντε Carlos Mazón Guixot και ο υπουργός Υγείας της Βαλένθια Miguel Mínguez Pérez.

22.11.2022

Καμιά απόλυση εργαζομένου με αναπηρία και εργαζομένου γονέα ατόμου με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ- COSMOTE!

Να μην προχωρήσει στις απολύσεις ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ - Cosmoteζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Τσαμάζ, μετά από διαμαρτυρίες που δέχθηκε από εργαζομένους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ομίλου να προχωρήσει σε απολύσεις.

22.11.2022

Για να εκλείψουν επιτέλους τα προβλήματα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στις εκλογές

Τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο τον προσδιορισμό των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στα εκλογικά κέντρα, στις εκλογικές διαδικασίες, στο εκλογικό υλικό αιτείται, ενόψει των επικείμενων εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τον υπουργό Μ. Βορίδη.

22.11.2022

Καμιά απόλυση εργαζομένου με αναπηρία και εργαζομένου γονέα ατόμου με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ- COSMOTE!

Να μην προχωρήσει στις απολύσεις ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία στον όμιλο ΟΤΕ - Cosmoteζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Τσαμάζ, μετά από διαμαρτυρίες που δέχθηκε από εργαζομένους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ομίλου να προχωρήσει σε απολύσεις.

21.11.2022

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τους Μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων, Τρίπολη 24.11, Σπάρτη 25.11

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

21.11.2022

Ι. Βαρδακαστάνης: «Κάρτα Αξιοπρέπειας» η Κάρτα Αναπηρίας, παρουσίαση στο υπ. Εργασίας

Ι. Βαρδακαστάνης: Η υλοποίηση της κάρτας αναπηρίας, που για πρώτη φορά προτάθηκε από την ΕΣΑμεΑ το 1991, αποτελεί την πλήρη δικαίωση της θέσης του αναπηρικού κινήματος ότι πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ταυτότητας. Με την κάρτα παρέχεται η δυνατότητα απεικόνισης των στοιχείων και χαρακτηριστικών του/της κατόχου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

25.11.2022

International Day for Elimination of Violence against Women: End violence against women with disabilities

The European Disability Forum and its Women’s Committee condemn the situation in which countless women and girls with disabilities find themselves, as victims and survivors of gender-based violence. Furthermore, they encounter many barriers to claiming their rights and are left unprotected by a justice system which excludes precisely those who are most vulnerable.

24.11.2022

EU’s Equality Commissioner renews her commitment to disability rights

Today, 24 November, a delegation of the European Disability Forum met with the EU Commissioner for Equality, Helena Dalli, to discuss progress on the EU Disability Rights Strategy 2021-2030. The delegation, led by EDF President Yannis Vardakastanis, discussed the EU’s actions to ensure persons with disabilities are included and their rights are upheld.

23.11.2022

Moldova condemned for neglecting sexual abuse and forced abortions and sterilisations of women with intellectual disabilities

The European Court of Human Rights condemned Moldova to pay damages to 3 women with intellectual disabilities who were repeatedly raped by the head doctor of the institution they were forced to live in. These rapes resulted in pregnancies that were covered up through forced abortions and sterilisations.

22.11.2022

EDF Board meeting: Ukraine; Cost of Living; EU Accession

The first meeting of our new Board took place on the 18 and 19 November in Dublin, Ireland. The meeting started with the conference “From signing the Disability Rights Convention to achieving equality before the law”, jointly organised with the Disability Federation of Ireland, where experts discussed how equality before the Law is advancing in Europe and where the barriers are.

22.11.2022

From signing Conventions to reality: the path towards Disability Equality

UN experts, European disability activists, Irish policymakers and officials came together on 19 November in Dublin (Ireland) to discuss legal barriers that still impede equality for persons with disabilities.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.