Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

18.11.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Κρήτης. Ακραίες ανισότητες εις βάρος των ατόμων με αναπηρία στην Κρήτη

Ακραίες ανισότητες εις βάρος των ατόμων με αναπηρία στην Κρήτη: Αρνητικές επιδόσεις της Περιφέρειας σε βασικούς δείκτες που σχετίζονται με θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία: η πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης στην Κρήτη

Ανακοίνωση 17.11.2022

Οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζονται, τιμή και δόξα στο Πολυτεχνείο!

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο, δυο καρδιές και έναν ήλιο στη μέση

Η ΕΣΑμεΑ τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τους πολίτες, τους φοιτητές, τους νέους και όλους όσους πάλεψαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Παιδεία, την Ειρήνη και την αξιοπρεπή και ελεύθερη διαβίωση. Ποτέ ξανά καμιά δικτατορία στον τόπο μας, μηδέν έδαφος στους εχθρούς της δημοκρατίας και σε νοσταλγούς εξοριών και βασανιστηρίων. Τα άτομα με αναπηρία ήταν τα πρώτα θύματα του ναζισμού - φασισμού, αναπηρία απέκτησαν πάρα πολλοί εχθροί της χούντας των συνταγματαρχών. Τα άτομα με αναπηρία δεν θα αφήσουν την Ιστορία να ξεχαστεί.

17.11.2022

Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Επιστολή με τις προτάσεις της κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ στο σχέδιο νόμου: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Ανακοίνωση 16.11.2022

Ημερίδα Συλλόγου «Το Πέταγμα» 20 χρόνια καλή ζωή στην Κοινότητα

Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Το Πέταγμα», που στηρίζει το δικαίωμα των ατόμων με νοητική αναπηρία να ζουν μια καλή ζωή στην κοινότητα ως ισότιμοι πολίτες, γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυσή και διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «20 Χρόνια Καλή Ζωή στην Κοινότητα» στις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

15.11.2022

Ο Οδικός Χάρτης για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Ένας στους δύο κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας με σοβαρή αναπηρία (ηλικίας 18-64) βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας ή του αποκλεισμού, ένας στους τρεις κατοίκους της με σοβαρή αναπηρία έχει ανικανοποίητες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας, η πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα περιφερειακό Σχέδιο Δράσης

15.11.2022

Αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς και θαλασσαιμικοί έχουν να λάβουν αύξηση για τις μετακινήσεις τους από το 2012!

Αύξηση των ποσών με τα οποία αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις τους οι νεφροπαθείς και οι πάσχοντες από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, που δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 2012 (!), παρόλες τις αυξήσεις σε όλα τα ποσά που συνδέονται με τις μετακινήσεις αυτές, όπως είναι τα καύσιμα, τα εισιτήρια και τα κόμιστρα των ταξί, ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Ανακοίνωση 14.11.2022

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη - Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη μαζί με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη για να αποτυπώσει, αφ' ενός τον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη και αφ' ετέρου για να υπενθυμίζει πώς για να ανακοπεί η εξάπλωσή του θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Η φετινή παγκόσμια ημέρα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και των πασχόντων.

14.11.2022

Εκδήλωση Παρουσίασης Έργου «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Π. Κ. Μακεδονίας» 14.11.2022, Θεσσαλονίκη

Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΚΜ), για την παρουσίαση του Έργου «Ολοκληρωμένης Υπηρεσίας Καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» , θα πραγματοποιηθεί την Δεύτερα 14 Νοεμβρίου 2022 και τις ώρες 17:00 -19:00, στο PortoPalaceHotel, 26ης Οκτωβρίου 65 στη Θεσσαλονίκη.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

14.11.2022

Climate change: persons with disabilities still left behind

The worrying climate-related disasters in recent years have shown the need to act quickly, both in order to tackle environmental destruction and to protect the population from its devastating effects.

Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα social media

https://www.facebook.com/ESAmeAgr/ 

https://twitter.com/ESAMEAgr 

https://www.instagram.com/ncdpgreece/ 

Youtube ESAmeAGr

Ιστοσελίδα www.esamea.gr 

  

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.