Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ο Ι. Βαρδακαστάνης από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης : Η ΕΕ να διασφαλίσει τα δικαιώματα των αδύναμων πολιτών : αξιοπρέπεια, κοινωνική ασφάλεια και κοινωνική προστασία

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ι. Βαρδακαστάνης  επισκέφθηκε το Δήμο Νεάπολης –Συκεών την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

Ο κ. Βαρδακαστάνης έγινε δεκτός από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, με τον οποίο συζήτησε  για το τεράστιο έργο της εκκλησίας ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής άκουσε από τον Μητροπολίτη τις σεμνές δράσεις της Μητρόπολης για την υποστήριξη των αδύναμων πολιτών ιδιαίτερα με την παροχή 8.200 γευμάτων τη μέρα χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία.

Στη συνέχεια ο Ι. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τους συνεργάτες του  όπου συζήτησαν θέματα αυτοδιοίκησης, το ρόλο που πρέπει να έχει στο χτίσιμο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους καθώς επίσης και στις δομές του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του κοινωνικού τομέα, την υγεία, την παιδεία κλπ.

Κατόπιν επισκέφθηκαν από κοινού το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Συκεών, συζήτησαν για τη σπουδαιότητα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και την ανάγκη της σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησής τους.

Το απόγευμα ο Ι. Βαρδακαστάνης και ο κ. Δανιηλίδης  παρουσίασαν το βιβλίο του EDF σε μετάφραση της ΕΣΑμεΑ «Τα δικαιώματά σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Το βιβλίο αφορά στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ, όπως διαμορφώθηκαν την τελευταία 20ετία, μετά τους αγώνες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, αλλά και των κατά τόπους εθνικών αναπηρικών κινημάτων, όπως είναι το ελληνικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών σε μια ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Περισσότερες εικόνες
Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.