Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ι. Βαρδακαστάνης: «Όταν η κοινωνία θα αποδέχεται το “εύλογο”, τότε θα έχουμε πετύχει!»

Φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης είχε, χθες 4 Απριλίου το μεσημέρι, ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης,  πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας  Ατόμων με Αναπηρία (EDF),  ο οποίος κατεβαίνει στη μάχη των  Ευρωεκλογών του Μαΐου με το συνδυασμό του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής παρουσίασε το πολυετές έργο του στον τομέα της στήριξης των  ατόμων με αναπηρία. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, συμπληρώνοντας πως «ο αγώνας κατά του αποκλεισμού και των ανισοτήτων πρέπει να είναι μια συλλογική υπόθεση».

Δε δίστασε να σχολιάσει την κινητικότητα των ακροδεξιών τάσεων που αναδύονται στην Ευρώπη και την προβλεπόμενη αδυναμία πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των Ευρωεκλογών του Μαΐου ώστε να υπάρξει συσπείρωση και ενδυνάμωση των δημοκρατικών δυνάμεων στην ΕΕ. «Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρδακαστάνης σημείωσε πως κύριος άξονας της δραστηριότητάς του στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η υποστήριξη των αδύναμων ομάδων, όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία αλλά όλων όσων δοκιμάζονται, σήμερα, στο γενικευμένο περιβάλλον της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε  τις προτεραιότητές του :

  • Συνέχιση των διεκδικήσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία, με ενισχυμένες δυνατότητες διαμόρφωσης των προγραμμάτων στήριξης από μία πιο θεσμική, πλέον, θέση,
  • Έμφαση στην πολιτική συνοχής για μείωση των ανισοτήτων και
  • Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. 

Σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε πως κριτήριο για την απόφασή του να αποδεχτεί την τιμητική πρόταση της κ. Γεννηματά, στάθηκε τόσο η επιθυμία του για συμβολή στην αναβίωση του κεντροαριστερού χώρου όσο και η δυνατότητα που του δίνεται  να εργαστεί προς όφελος όλων και από αυτήν τη θέση, όπως το πράττει μέχρι σήμερα από όποιο πόστο υπηρετεί. Τόνισε ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ζητώντας τη στήριξή τους έτσι ώστε, εργαζόμενος στο κέντρο των αποφάσεων και της διαμόρφωσης των πολιτικών και αξιοποιώντας τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή του εμπειρία, να επιστρέψει τους καρπούς της στο κοινωνικό σύνολο. Όπως σημείωσε, εξάλλου, κύριο εφόδιό του στην προεκλογική αναμέτρηση είναι η διαδρομή του και προσδοκά να κριθεί και να αξιολογηθεί για το αποτύπωμα που έχει αφήσει το έργο του.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.