Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση στο υπ. Παιδείας για τα κενά στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ζακύνθου

Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών/Μαθητριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου, μεταφέρει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Παιδείας και ζητά την άμεση παρέμβασή του για την κάλυψη των θέσεων.

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών/Μαθητριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου, υπάρχουν λειτουργικά κενά στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο σχολείο, τα οποία έχουν αποτυπωθεί από τη Διευθύντριά του, ως εξής:

- Βρεφονηπιοκόμος ΠΕ 87.09 (22 ώρες)

- Πληροφορικής ΠΕ 86 (11 ώρες)

- Τεχνολόγος ΠΕ 82 (11 ώρες)

- Αγγλικών ΠΕ 06 (10 ώρες)

- Καλλιτεχνικών ΠΕ 08 (4 ώρες)

- Θρησκευτικών ΠΕ 01 (5 ώρες)

- Οικονομίας ΠΕ 80 (4 ώρες)

- Αισθητικός ΠΕ 87.03 (5 ώρες)

- Νοσηλευτής ΠΕ 87.02 (3 ώρες)

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, αλλά και για την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.