Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συγχαρητήρια για την εκλογή Καϊλή - Παπαδημούλη στις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου

Με ισάριθμες επιστολές της η ΕΣΑμεΑ συνεχάρη για την εκλογή τους τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Δημήτρη Παπαδημούλη στις θέσεις Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να εκπροσωπείται στις κορυφαίες θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου, του πλέον δημοκρατικού οργάνου της ΕΕ, που αποφασίζει για την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά και από τους δύο Αντιπροέδρους, όπως και από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, να είναι συνοδοιπόροι και σύμμαχοι στις διεκδικήσεις του εθνικού και του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, να εργαστούν για μια Ευρώπη προσβάσιμη και συμπεριληπτική. Το αναπηρικό κίνημα ζητά τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στις πολιτικές για την υγεία και την προστασία από την πανδημία, την προώθηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσαι σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία, προσβασιμότητα σε δομημένο ψηφιακό και αστικό περιβάλλον, μεταφορές κλπ.

Kατά τη διάρκεια της θητείας τους οι δύο Έλληνες Αντιπρόεδροι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, ώστε να προωθηθούν τα θέματα των ατόμων με αναπηρία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.